ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Διαδικτυακές μεταδόσεις από το πρόγραμμα του 2020 παρουσιάζει το Φεστιβάλ Αθηνών στο κανάλι του στο youtube, τα επόμενα τρία Σαββατικύριακα. Πρόκειται για τρεις συναυλίες που θα ξεκινούν στις 5 το απόγευμα και θα διαρκούν 48 ώρες.

Η αρχή θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, με το Mihalis Kalkanis Group και καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη. Οι μουσικοί της jazz σκηνής με τον πρωτότυπο και αυθεντικό ήχο τους, μας ταξιδεύουν ξανά από τη τζαζ και την ambient, στην παραδοσιακή και world μουσική, σε δύο συναυλίες που θεωρήθηκαν μία από τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες του περασμένου καλοκαιριού.

Στις 27 Φεβρουαρίου, και πάλι από τη Μικρή Επίδαυρο, θα μεταδοθεί το Live Looping του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Στο πρώτο μέρος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μελοποιεί τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, με την Κόρα Καρβούνη αφηγήτρια και τον Χάρη Λαμπράκη στο νέι. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζει μία επιλογή δικών του τραγουδιών, με τη μέθοδο του live looping.

Στις 6 Μαρτίου, το σκηνικό μεταφέρεται στο Ηρώδειο για τη αναμετάδοση της συναυλίας που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πλέον ανατρεπτικές του 2020. Οι Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης, παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό τον δίσκο τους «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» (30 & 31 Ιουλίου) με νέες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τους τραγουδιών, από τον Τσιτσάνη και τον Χατζηδάκι, μέχρι τους Lost Bodies και τον Παύλο Παυλίδη.