ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Με μία λιτή και σαφή ανάρτηση στο fc κι ένα μαύρο τετράγωγο, η Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, πήρε θέση και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο κίνημα των αμερικανών πολιτών ενάντια στο ρατσισμό και τη βία που αναπτύσσεται ραγδαία στις ΗΠΑ με αφορφή το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ  από αστυνομικές δυνάμεις της Μινεάπολης. Χιλιάδες τα like κι άλλα τόσα τα σχόλια για την πρωτοβουλία αυτού του διάσημου ανά τον κόσμο φορέα της Τέχνης και του Πολιτισμού:

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι εκπροσωπούμε την τέχνη και τους καλλιτέχνες ενώ παραμένουμε σιωπηλοί σε αυτό το θέμα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο Black Lives Matter και κατά του ρατσισμού.

Γνωρίζουμε καλά ότι πρέπει επίσης να βελτιωθούμε, τόσο για την αντιμετώπιση του παρελθόντος μας όσο και για την υποστήριξη των έγχρωμων καλλιτεχνών σήμερα.

Είναι δική μας δουλειά να διασφαλίσουμε ότι είμαστε ο καλύτερος υπερασπιστής και ότι αντιπροσωπεύουμε την ποικιλομορφία του Ηνωμένου Βασιλείου στο εργατικό δυναμικό μας, στην ηγεσία μας και σε ό, τι κάνουμε. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα.”

Ετικέτες