ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ BERGHAIN ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart

BEΡΟΛΙΝΟ – Το θρυλικό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Βερολίνου Berghain αναστέλει τη λειτουργία του ως κορυφαίος χώρος της νυχτερινής ζωής στη γερμανική πρώτευουσα και μετατρέπεται από τον Σεπτέμβριο σε γκαλερί. Από τις 9 του μηνός θα παρουσιάσει στις εγκαταστάσεις του, έκτασης 3.500 τ.μ., έργα που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια του κλειδώματος Covid-19, από 85 καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο. Ανάμεσά τους γνωστά ονόματα της διεθνούς σκηνής όπως  Olafur Eliasson,  Tacita Dean και  Wolfgang Tillmansand καθώς και νεότερα δημιουργοί όπως η Shirin Sabahi, η Christine Sun Kim και η Sandra Mujinga.

Η έκθεση, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο της ετήσιας εβδομάδας τέχνης τυ Βερολίνου, αποτελεί καρπό συνεργασίας του Bergheim με μία από τις πιο γνωστές συλλογές του Βερολίνου, του Ίδρύματος Boros. H συνεργασία με το όνομα ” Studio Berlin, ” θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου, στη μέση της ετήσιας εβδομάδας τέχνης του Βερολίνου και θα περιλαμβάνει φωτογραφία, γλυπτική, ζωγραφική, εγκαταστάσεις πολυμέσων και κομμάτια ήχου.

Το Berghain στεγάζεται σε ένα παλιό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας μεταξύ των περιοχών Friedrichshain και Kreuzberg.

Σε μια προσπάθεια να κρατηθούν οι επισκέπτες ασφαλείς, θα γίνονται δεκτά μόνο 50 άτομα κάθε φορά, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν απόσταση έξι μέτρων. Το εισιτήριο εισόδου προορίζεται για την υποστήριξη του Berghain που αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον, λόγω της πανδημίας.