ΑΓΑΛΜΑ ΙΗΣΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο:anyteart   24/4/21

Ένα άγαλμα του Ιησού ψηλότερο απ’ αυτό του Ιησού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο πρόκειται να ολοκληρωθεί στη Βραζιλία, στην πόλη Ενκαντάδο, στα νότια της χώρας. Θα είναι το τρίτο ψηλότερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο με ύψος 43 μέτρων μαζί με τη βάση του.
Είναι ο Ιησούς ο προστάτης η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2019. Τα χέρια και το κεφάλι του αγάλματος του προστάτη εγκαταστάθηκαν ην περασμένη εβδομάδα και οι κατασκευαστικές εικόνες δείχνουν ότι τα στηρίγματα των ικριωμάτων θα ενισχυθούν με σκυρόδεμα. Στο άγαλμα θα υπάρχει εσωτερικός ανελκυστήρας που θα δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θέα από ύψος 40 μέτρων.

Το άγαλμα είναι έργο του γλύπτη Genésio Gomes Moura και του γιου του Μάρκου και χρηματοδοτήθηκε από την Ένωση Φίλων του Χριστού. Η ιδέα για την κατασκευή του αγάλματος ήταν του τοπικού πολιτικού προσώπου Αντροάλντο Κονζάτι, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους, ενώ το κόστος των περίπου 300.000 ευρώ θα καλυφθεί από δωρεές ιδιωτών και εταιρειών.Να σημειωθεί ότι παρόμοιου ύψους αγάλματα υπάρχουν εκτός από τον Ιησού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, ένα νέο που ετοιμάζεται στο Μεξικό κι ένα ακόμη που υπάρχει στην Πολωνία.

Ο Ιησούς ο Λυτρωτής του Ρίο έχει ψηφιστεί ως ένα από τα «Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου». Για την Κυριακή του Πάσχα του 2020, το άγαλμα αυτό φωτίστηκε με μια εικόνα της στολής του γιατρού για να τιμήσει τους εργαζόμενους στην υγεία της πρώτης γραμμής σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και προσευχής.