ΑΦΡΙΚΗ, ΚΟΡΕΑ, ΙΝΔΙΑ, ΗΑΕ ΣΤΗΝ ABU DHABI ART

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

AMΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – Για πρώτη φορά φέτος, η ετήσια έκθεση Abu Dhabi Art παρουσιάζεται  σέ ψηφιακή μορφή από τις 19 έως τις 26 Νοεμβρίου.Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι η φετινή διεθνής έκθεση θα παρέχει τη δυνατότητα διαδικτυακής εξερεύνησης σε μια πλατφόρμα με εκθέσεις που ετοίμασαν μετά από πρόσκληση τοπικοί και διεθνείς επιμελητές.

Ειδικότερα, για την πρώτη της διαδικτυακή έκδοση, η Abu Dhabi Art  κάλεσε έξι διεθνώς φημισμένους επιμελητές να παρουσιάσουν σε όλο τον κόσμο μια έκθεση με επίκεντρο σύγχρονες σκηνές τέχνης. Στο πλαίσο αυτό παρουσιάζονται οι θεματικές εκθέσεις:  The Day After, αφιερωμένη στη σύγχρονη τέχνη από την Αφρική (επιμέλεια του Simon Njami), Σύγχρονη κορεατική τέχνη(επιμέλεια Sung woo Kim), India Today (επιμέλεια του χορευτή Ashwin Thadani) και A Picture Held Us Captive, μια ενότητα για τους σύγχρονους καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από γκαλερί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε επιμέλεια της Nada Raza.

Το φετινό πρόγραμμα παραστατικών τεχνών έχει αναλάβει η Rose Lejeune, αναπληρώτρια επιμελήτρια του προγράμματος Delfina Foundation’s Collecting as Practice στο Λονδίνο.

«Η Abu Dhabi Art υπήρξε πάντα ένας αξιοσημείωτος παίκτης στο αναπτυσσόμενο πολιτιστικό τοπίο των Εμιράτων», δήλωσε ο Saood Al Hosani, αναπληρωτής υφυπουργός του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. «Η έκθεση κατέχει σημαντικό ρόλο στην εκπλήρωση της φιλοδοξίας του Αμπού Ντάμπι να γίνει συνείδηση ως μια καλλιτεχνική πόλη παγκόσμιας σημασίας. Γι’ αυτό και η  έκθεση που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι πιο σημαντική από ποτέ και αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας για ανάπτυξη της καλλιτεχνικής σκηνής.”

“Η Abu Dhabi Art προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του τομέα του πολιτισμού σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο προσφέροντας μια πλατφόρμα συναντήσεων για γκαλερί, καλλιτέχνες, επιμελητές και συλλέκτες και συνεχίζοντας να παρέχει πλούσια περιεχόμενο και διαδραστικές εμπειρίες στην ευρύτερη κοινότητα. ”