6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Το “6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου” θα γίνει στην Καλαμάτα, από τις 17 έως 27 Ιανουαρίου 2020. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 73 συνολικά ντοκιμαντέρ ενώ η εκπαιδευτική ζώνη 22 ταινίες. Μέρος του προγράμματος θα φιλοξενηθεί σε (Πάτρα (19-24/1), Τρίπολη (19-22/1), Αργος (18-20/1), Αμαλιάδα (24-26/1), Σπάρτη (22-25/1), Δημητσάνα (22-23/1), Γύθειο (17-19/1) και Ξυλόκαστρο (25-27/1).

Στο πρόγραμμα προβλέπεται  ειδικό αφιέρωμα με θέμα «Άνθρωπος και περιβάλλον» που οργανώνεται σε συνεργασία με την οργάνωση Μεσόγειος SOS, το National Geographic Greece και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο του αφιερώματος οργανώνεται  έκθεση με 34 έργα του Ρώσου φωτογράφου και σκηνοθέτη Vlad Sokhin, με θέμα «Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής». Παράλληλα, συνεχίζεται το διαγωνιστικό τμήμα με θέμα την Ισότητα, που αναδεικνύει το ζήτημα των έμφυλων σχέσεων.

Εφέτος θα απονεμηθούν δύο βραβεία κοινού για το καλύτερο ελληνικό και ξένο ντοκιμαντέρ και ένα βραβείο επιτροπής σε ταινία του τμήματος Ισότητας.

Για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ συνεργάζεται με την Σχολή Καλών Τεχνών. Τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα συμμετέχουν στην Καλαμάτα σε σεμινάριο το οποίο θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει η σκηνοθέτιδα Iara Lee.

Εφέτος το φεστιβάλ ξεκινά νέα συνεργασία με την Σχολή Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προσκαλεί φοιτητές σε σεμινάριο που θα δοθεί από τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout με στόχο την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με την Καλαμάτα και την Μεσσηνία. Νέα συνεργασία είναι επίσης με το Τμήμα  Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του οποίου οι φοιτητές θα αξιολογήσουν και θα απονείμουν βραβείο στο καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Επίσης το Τμήμα Πολιτιστικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα συμμετέχει στις εργασίες διοργάνωσης του φεστιβάλ με πρωτοετείς φοιτητές να αναλαμβάνουν μία σειρά συνεντεύξεων με τους σκηνοθέτες των ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Το εκπαιδευτικό τμήμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει κι εφέτος επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας με μικρή δυνατότητα μετακίνησης, όπου θα προβάλλονται επιλεγμένα ντοκιμαντέρ συνοδεία σκηνοθέτη, ενώ θα δοθούν προκαταρκτικά σεμινάρια παραγωγής στους μαθητές.

Το πρόγραμμα προβολών εδώ

Οι ποβολές στην Καλαμάτα θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο