55 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ο ΛΟΓΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Σε ανοιχτή συζήτηση για τον πολιτισμό και την ανάμιξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα θέματα που μέχρι πρότινος διαχειριζόταν το κράτος, με κάκιστα, ομολογουμένως αποτελέσματα, επιχείρησε, χτες, στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης, η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος. Μάθαμε. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε έναν μονόλο του έργου της υπουργού και ήταν ιδιαίτερα κουραστικός όπως φαίνεται, άλλωστε και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν. Μάθαμε, λοιπόν, ότι:

Στα 55 εκατομμύρια έχει, προς το παρόν, φτάσει ο λογαρισμός για την ανακαίνιση της Εθνικής Πινακοθήκης – ποσόν τεράστιο για το έργο που επιτελείται εκεί και που επ’ ουδενί ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα. Τα εγκαίνια θα γίνουν την 25η Μαρτίου 2021.

Εγκαίνια λαμπρά και φαντασμαγορικά για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μη περιμένετε, στο τέλος Φεβρουαρίου, όπως η κ. Μενδώνη μετά βεβαιότητος είχε αναγγείλει το φθινόπωρο και επέμενε ότι θα γίνουν τον Ιανουάριο, σε έκτακτη επίσκεψή της, στο κτίριο της Συγγρού. Χτες, δήλωσε ότι το ΕΜΣΤ θα ανοίξει δοκιμαστικά, αρχικά, στις 24 του μηνός για μαθητές, κατοίκους της γειτονιάς κλπ. Τί περιλαμβάνει το κλπ. δεν μάθαμε. (σσ  Κάτοικοι Πετραλώνων και Κολωνακίου δεν γίνονται δεκτοί στη δοκιμαστική περίοδο. Επαρχιώτες επίσης.)

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη θα εγκαινιαστεί το 2024 με χρηματοδότηση του Ελληνικού Κράτους, της Γερμανικής Κυβέρνησης και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Βρέθηκε λύση για  τους “Δεσμώτες του Φαλήρου” αλλά θα μας την πεί αργότερα απ΄την οδό Μπουμπουλίνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναλάβει το Ίδρυμα Νιάρχος και ο Ρέντζο Πιάνο τη στέγασή τους- βλ. Μουσείο

Ουδέν σχόλιο έγινε σχετικά με την επιχορήγηση 3 εκατομμυρίων από κρατικό κορβανά του σήριαλ σαπουνόπερας “Αγριες Μέλισσες”, μήτε καμία σύγκριση με το ευκαταφρόνητο ποσόν του ενός (!) εκατομμυρίου που δόθηκε στο MOMus (κρατικά μουσεία σύγχρονης τέχνης της Θεσσαλονίκης).