2 εκ. ευρώ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart  7/7/21

70 παραγωγές προϋπολογισμού άνω των 2 εκ. ευρώ  που δημιουργούν θέσεις εργασίας σε 1000  εργαζόμενους στον πολιτισμό (καλλιτέχνες, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό) θα παρουσιαστούν σε περισσότερες από 140 παραστάσεις , συναυλίες και εικαστικές εκθέσεις  σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά χρονιά του νεοσύστατου –επί υπουργίας Λίνας Μενδώνη- θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» που έκανε πρεμιέρα το 2020 λόγω της πανδημίας.

Το ΥΠΠΟΑ ως πολιtιστικός ατζέντης θα παρουσιάσει τις εκδηλώσεις σε διάστημα δύο μηνών (15 Ιουλίου- 15 Σεπτεμβρίου) σε αρχαιολογικούς χώρους, ναούς, κάστρα, μνημεία,  ιερά νησιά, αρχαίες πόλεις, γεφύρια και μουσεία  που επέλεξε η επιτροπή αξιολόγησης  του θεσμού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο «όλες οι παραγωγές αναπτύχθηκαν από τις προτάσεις πρωτότυπης δημιουργίας που επιλέχθηκαν από την αρμόδια επιτροπή και οι οποίες βασίστηκαν σε έναν από τους εξής θεματικούς άξονες, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών και συνθέσεων πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης δημιουργίας: Μυθολογία, Τραγικά σπαράγματα, Βυζάντιο, Μεσαίωνας – Αναγέννηση – Μπαρόκ, Κλασικισμός – Ρομαντισμός, Παγκόσμια και Ελληνική Λογοτεχνία, Η πόλις.»

Η ανακοίνωση της θερινής κρατικής πολιτιστικής δραστηριότητας ανακοινώθηκε, σήμερα,  από την υπουργό Πολιτισμού σε συνέντευξη Τύπου. Επικεφαλής του φορέα ΑΜΚΕ που συνέστησε το ΥΠΠΟΑ για το σκοπό αυτό έχει τεθεί ο Γιώργος Κουμεντάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), ο οποίος έχει αναλάβει τη διοικητική και οργανωτική ευθύνη του προγράμματος για το 2021. «Σε αυτό το δεύτερο καλοκαίρι έρχεται ξανά ο πολιτισμός να μας δώσει αναπνοές και ο θεσμός καλεί το κοινό στα μοναδικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο να γνωρίσει και να εκτιμήσει την καλλιτεχνική δημιουργία του σήμερα. Αυτός είναι ο σκοπός μας», δήλωσε  ο ίδιος στη συνέντευξη.