10 ΧΡΟΝΙΑ UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Η Underground Youth Orchestra γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει με τον δικό της, μοναδικό τρόπο.
Σολίστ και συνθέτες, μέλη της δραστήριας Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας που γεννήθηκε πριν από δέκα χρόνια στο υπόγειο του σπιτιού του μαέστρου της συμμετέχουν σε μια μουσική γιορτή αφιερωμένη στους νέους και ερμηνεύουν έργα των J.C. Bach, W. A. Mozart,E. Lalo, C. Saint-Saens,J. Haydn, Verdi/Lovreglio  και Ν. Χατζοπούλου, αύριο, στο Μουσείο Μπενάκη(κτίριο Πειραιώς).

Η  ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να παίζουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων.

Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-25 ετών και από το 2019 στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η υπεύθυνη για την εκπαίδευση ομάδα καθηγητών αποτελείται από τους επαγγελματίες μουσικούς: Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, Όσβαλντ Αμιράλη, Μιχάλη Ραμό, Κώστα Σίσκο και Μαρίνο Τρανουδάκη. Καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της UYO είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Μέχρι σήμερα η Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το 2016 εμφανίστηκε στο εξωτερικό σε συναυλία στο Tübingen της Γερμανίας στο Πανεπιστήμιο του Tübingen και το 2018 στο Βερολίνο στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου σε συνεργασία με το Julius Stern Institute. Το 2019 προσκαλείται στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Young Euro Classic στο Βερολίνο. Τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ για την συγκεκριμένη χρονιά ήταν η Ελλάδα και την συναυλία διηύθυνε ο διάσημος αρχιμουσικός Christoph Eschenbach.

Η UYO έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Έλλη Πασπαλά και έχει συμπράξει με την Μαρία Φαραντούρη και την Δήμητρα Γαλάνη. Την Ορχήστρα έχουν διευθύνει οι μαέστροι Christoph Eschenbach, Catherine Larsen-Maguire, Garret Keast και Αναστάσιος Συμεωνίδης, ενώ το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο “THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE” με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες της.

Πρόγραμμα

Δημήτρης ΚόλλιαςValseGrotesque- Foxtrot

J. Haydn Κοντσέρτο για τσέλο σε Ρε μείζονα, σολίστ: Ματέο Σεστάνη
W.A.Mozart Κοντσέρτο για κόρνο σε Ρε μείζονα, σολίστ: Αλέξης Φιωτάκης

Lalo Κονσέρτο για τσέλο σε Ρε ελάσσονα Intermezzo, σολίστ: Δάφνη Ηλιάδου
C. Bach Κοντσέρτο για τσέλο σε Ντο ελάσσονα (μεταγραφή για μαρίμπα) Allegro-Allegro energico, σολίστ: Ιούλιος ΓεωργακόπουλοςVerdi/Lovreglio Φαντασία για κλαρινέτο και ορχήστρα σε θέματα από την Τραβιάτα, σολίστ: Μάριος Ρούσκα

Saint Saens Εισαγωγή και Ρόντο Καπριτσιόζο, σολίστ: Μαρίνα Ηλιάδου
Ναταλία Χατζοπούλου 3 Dragons

Μουσική διεύθυνση: Κώστας Ηλιάδης

—————————–

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 /  20:30
Μουσείο Μπενάκη – Κτίριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138)

Εισιτήρια: viva.gr 12€, 8€ φοιτητικό/ΑμεΑ

 

 

 

Video